Mistrzostwa Polski w Grillowaniu 2006



Zobaczcie Państwo:
VIII Mistrzostwa Polski
Wyniki rywalizacji
Finałowe potrawy
VII Mistrzostwa Polski

Zakończył się finał VIII Mistrzostw Polski w Grillowaniu. Po laury sięgnęli: w kategorii Profesjonaliści – drużyna Zamku na Skale, w kategorii Amatorzy – ekipa Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Henryk Jadwiga Majerowicz.

Konkurs finałowy rozegrał się 21 lipca we Wrocławiu. Gorąco było nie tylko ze względu na rozgrzane węgle i żar lejący się z nieba, ale też w związku z zaciętą rywalizacją startujących w Mistrzostwach drużyn.

Przed wielkim finałem Mistrzostw Polski w Grillowaniu odbyły się eliminacje w trzech miastach Polski: Rawiczu, Augustowie i Polanicy Zdrój. W ten sposób wyłonieni zostali finaliści – najlepsze w Polsce grillujące ekipy.

W kategorii Profesjonaliści w finale rywalizowali:

  • Grill Team z Wrocławia - Dorota Kacyła, Wojtek Adamaszek, Karol Krankowski, Łukasz Barański, Grażyna Dykty, Marek Pawlak
  • Hotel Delfin z Augustowa - Kazimierz Miśko, Zbigniew Kamiński, Bartosz Kamiński
  • Hotel Relaks z Karpacza – Piotr Lipski, Krzysztof Karwowski, Sławomir Karwowski
  • Restauracja Art. - Art. Hotel z Wrocławia - Grzegorz Puchała, Ryszard Konieczka
  • Restauracja „Cuda na Kiju” – Pensjonat Ester w Lesznie - Władysław Łabiński, Robert Rzeźnik
  • Zamek Czocha – Bartłomiej Maliszewski, Małgorzata Cieślik, Gabryela Grzesiowska
  • Zamek na Skale z Trzebieszowic - Paweł Struk, Edyta Gudowska, Paweł Wyciszkiewicz
  • Zespołu Szkół Ekonomicznych w Lesznie - Patryk Wróblewski, Jacek Wojciechowski, Arkadiusz Kruszik

Amatorzy, którzy walczyli w finale Mistrzostw Polski o miano najlepszego to:

  • Hammer Duo Group z Kłodzka - Waldemar Załuski oraz Janusz Skrobot
  • Regionalna Szkoła Turystyczna z Polanicy Zdrój – Marek Rojek, Renata Zygmunt, Piotr Natkańczyk
  • Reprezentacja Gminy Miejska Górka - Maria Plewka, Iwona Hajducka, Romana Szkaradek
  • Reprezentacja Gminy Rawicz - Maciej Osiński, Waldemar Łoza, Szczepan Korkosz, Tadeusz Pawłowski
  • Reprezentacja Gminy Pakosław - Łucja Wawrzyniak, Walentyna Szpadek, Alicja Makulska
  • Z.P.M. H. J. Majerowicz z Białegokału - Witold Stodolny, Robert Lipiński, Wiesław Burzak, Andrzej Szczerbak, Zbigniew Markowski, Jan Rybacki, Monika Stodolna
  • Zespół Szkół Gastronomicznych z Gorzowa Wielkopolskiego – Łukasz Antoszczyk, Łukasz Konik, Przemysław Bernatowicz
  • Zespół Szkół Gastronomicznych z Wrocławia - Jarosław Wierzbicki, Marcin Bielec oraz Dariusz Misiak

ZAKŁAD PRZETWÓRSTWA MIĘSNEGO MAJEROWICZ rozpoczął działalność produkcyjną na początku lat 90 - tych zaczynając od skromnych wielkości ubojowo - produkcyjnych by po dziesięciu latach działalności stać się uznanym, dużym zakładem mięsnym z produkcją znacznie przekraczającą 50 ton wędlin na dobę, ubojem do 1000 szt. świń na dobę i zatrudnieniem w całym przedsiębiorstwie ponad 800 pracowników.

Działalność przetwórcza to produkowanie prawie wszystkich możliwych w branży grup asortymentowych, począwszy od półtusz, mięs kulinarnych, wędzonek, konserw i wędlin, a skończywszy na wyrobach uszlachetnionych wysoko konfekcjonowanych i innych.

Zakład Przetwórstwa Mięsnego
Henryk Jadwiga Majerowicz

Białykał 38,
63 - 920 Pakosław

DZIAŁ ZAMÓWIEŃ
tel. (065) 547 80 44,
mobile: 0 600 401 500,
fax: (065 ) 547 80 47
zbyt@majerowicz.pl


MARKETING
tel. (065) 5467969,
mobile: 0 600 401 534,
marketing@majerowicz.pl

SEKRETARIAT
tel. (065) 547 80 42,
fax: (065) 547 80 45
sekretariat@majerowicz.pl

Joanna Załęska – Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.


Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.