LOKALIZACJA
OBIEKTY
WOJEWODZTWA
Mistrzostwa Polski w Grillowaniu 2006
| ||||||||||
Zakończył się finał VIII Mistrzostw Polski w Grillowaniu. Po laury sięgnęli: w kategorii Profesjonaliści – drużyna Zamku na Skale, w kategorii Amatorzy – ekipa Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Henryk Jadwiga Majerowicz.
Konkurs finałowy rozegrał się 21 lipca we Wrocławiu. Gorąco było nie tylko ze względu na rozgrzane węgle i żar lejący się z nieba, ale też w związku z zaciętą rywalizacją startujących w Mistrzostwach drużyn.
Przed wielkim finałem Mistrzostw Polski w Grillowaniu odbyły się eliminacje w trzech miastach Polski: Rawiczu, Augustowie i Polanicy Zdrój. W ten sposób wyłonieni zostali finaliści – najlepsze w Polsce grillujące ekipy.
W kategorii Profesjonaliści w finale rywalizowali:
- Grill Team z Wrocławia - Dorota Kacyła, Wojtek Adamaszek, Karol Krankowski, Łukasz Barański, Grażyna Dykty, Marek Pawlak
- Hotel Delfin z Augustowa - Kazimierz Miśko, Zbigniew Kamiński, Bartosz Kamiński
- Hotel Relaks z Karpacza – Piotr Lipski, Krzysztof Karwowski, Sławomir Karwowski
- Restauracja Art. - Art. Hotel z Wrocławia - Grzegorz Puchała, Ryszard Konieczka
- Restauracja „Cuda na Kiju” – Pensjonat Ester w Lesznie - Władysław Łabiński, Robert Rzeźnik
- Zamek Czocha – Bartłomiej Maliszewski, Małgorzata Cieślik, Gabryela Grzesiowska
- Zamek na Skale z Trzebieszowic - Paweł Struk, Edyta Gudowska, Paweł Wyciszkiewicz
- Zespołu Szkół Ekonomicznych w Lesznie - Patryk Wróblewski, Jacek Wojciechowski, Arkadiusz Kruszik
Amatorzy, którzy walczyli w finale Mistrzostw Polski o miano najlepszego to:
- Hammer Duo Group z Kłodzka - Waldemar Załuski oraz Janusz Skrobot
- Regionalna Szkoła Turystyczna z Polanicy Zdrój – Marek Rojek, Renata Zygmunt, Piotr Natkańczyk
- Reprezentacja Gminy Miejska Górka - Maria Plewka, Iwona Hajducka, Romana Szkaradek
- Reprezentacja Gminy Rawicz - Maciej Osiński, Waldemar Łoza, Szczepan Korkosz, Tadeusz Pawłowski
- Reprezentacja Gminy Pakosław - Łucja Wawrzyniak, Walentyna Szpadek, Alicja Makulska
- Z.P.M. H. J. Majerowicz z Białegokału - Witold Stodolny, Robert Lipiński, Wiesław Burzak, Andrzej Szczerbak, Zbigniew Markowski, Jan Rybacki, Monika Stodolna
- Zespół Szkół Gastronomicznych z Gorzowa Wielkopolskiego – Łukasz Antoszczyk, Łukasz Konik, Przemysław Bernatowicz
- Zespół Szkół Gastronomicznych z Wrocławia - Jarosław Wierzbicki, Marcin Bielec oraz Dariusz Misiak
ZAKŁAD PRZETWÓRSTWA MIĘSNEGO MAJEROWICZ rozpoczął działalność produkcyjną na początku lat 90 - tych zaczynając od skromnych wielkości ubojowo - produkcyjnych by po dziesięciu latach działalności stać się uznanym, dużym zakładem mięsnym z produkcją znacznie przekraczającą 50 ton wędlin na dobę, ubojem do 1000 szt. świń na dobę i zatrudnieniem w całym przedsiębiorstwie ponad 800 pracowników.
Działalność przetwórcza to produkowanie prawie wszystkich możliwych w branży grup asortymentowych, począwszy od półtusz, mięs kulinarnych, wędzonek, konserw i wędlin, a skończywszy na wyrobach uszlachetnionych wysoko konfekcjonowanych i innych.
Zakład Przetwórstwa Mięsnego
Henryk Jadwiga Majerowicz Białykał 38, 63 - 920 Pakosław DZIAŁ ZAMÓWIEŃ tel. (065) 547 80 44, mobile: 0 600 401 500, fax: (065 ) 547 80 47 zbyt@majerowicz.pl |
MARKETING tel. (065) 5467969, mobile: 0 600 401 534, marketing@majerowicz.pl SEKRETARIAT tel. (065) 547 80 42, fax: (065) 547 80 45 sekretariat@majerowicz.pl |
Joanna Załęska – Gastrona.pl
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.