LOKALIZACJA
OBIEKTY
WOJEWODZTWA
Wielkanoc tuż, tuż...
Już kolejny rok Stowarzyszenie Polskich Kucharzy i Cukierników Region Lubelski przy współpracy z Biurem Promocji Miasta Lublin oraz wsparciu firm-sponsorów zorganizowało Kiermasz Wielkanocny. Suto zastawione stoły uginały się od dań regionalnych związanych ze Świętami Wielkanocnymi.
W namiocie rozbitym obok Ratusza można było skosztować na miejscu lub kupić na wynos świąteczne rarytasy: żur na białej kiełbasie z jajami, tradycyjne szynki, kiełbasy, baby, mazurki i jaja. Oprócz tego kucharze przygotowali także inne specjały, m.in. pasztety, rolady drobiowe, pieczone schaby oraz piróg lubelski.
Kiermasz został wzbogacony wyrobami z piekarni „Pędzioł” z Lublina.
Był to kolejny świąteczny kiermasz, z którego dochód został przeznaczony dla potrzebujących dzieci z „Hospicjum Małego Księcia” w Lublinie.
W tej inicjatywie wzięli udział koledzy i koleżanki z różnych obiektów:
Dwór Anna,
Hotel Europa,
Hotel Fokus,
Restauracja Rarytas z Piask,
Politechnika Lubelska,
Zajazd Gościnny,
CSW Energetyk,
uczniowie z Zespołu Szkół nr 5 w Lublinie.
Sponsorzy: Makro, Ferma Drobiu Słowik, Bonduelle Food Service, Ecolab.
Jacek Jakubczak
Prezes SPKIC RL
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.