Wielkanoc tuż, tuż...


Już kolejny rok Stowarzyszenie Polskich Kucharzy i Cukierników Region Lubelski przy współpracy z Biurem Promocji Miasta Lublin oraz wsparciu firm-sponsorów zorganizowało Kiermasz Wielkanocny. Suto zastawione stoły uginały się od dań regionalnych związanych ze Świętami Wielkanocnymi.

W namiocie rozbitym obok Ratusza można było skosztować na miejscu lub kupić na wynos świąteczne rarytasy: żur na białej kiełbasie z jajami, tradycyjne szynki, kiełbasy, baby, mazurki i jaja. Oprócz tego kucharze przygotowali także inne specjały, m.in. pasztety, rolady drobiowe, pieczone schaby oraz piróg lubelski.

Kiermasz został wzbogacony wyrobami z piekarni „Pędzioł” z Lublina.

Był to kolejny świąteczny kiermasz, z którego dochód został przeznaczony dla potrzebujących dzieci z „Hospicjum Małego Księcia” w Lublinie.

W tej inicjatywie wzięli udział koledzy i koleżanki z różnych obiektów:

  • Dwór Anna,

  • Hotel Europa,

  • Hotel Fokus,

  • Restauracja Rarytas z Piask,

  • Politechnika Lubelska,

  • Zajazd Gościnny,

  • CSW Energetyk,

  • uczniowie z Zespołu Szkół nr 5 w Lublinie.

Sponsorzy: Makro, Ferma Drobiu Słowik, Bonduelle Food Service, Ecolab.

Jacek Jakubczak
Prezes SPKIC RL

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.


Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.