Konkurs kulinarny o Złotą Patelnię już rozstrzygnięty!


Podczas Targów Gastro Invest Hotel w Poznaniu w dniu 21 października 2004 r. odbył się Konkurs Kulinarny o Złotą Patelnię organizowany przez Komisję Gastronomiczną Polskiego Zrzeszenia Hoteli

Zadaniem konkursowym było przygotowanie dania głównego z piersi kurczaka na pięciu talerzach w ciągu godziny. Ponadto danie miało być charakterystyczne dla regionu, z którego pochodzili uczestnicy.

Uczestnikami Konkursu o Złotą Patelnię 2004 byli:

  1. Hotel Geovita z Krynicy Górskiej
    Artur Kurtak
    Przemysław Modzelewski
    przygotowali danie "Góralska rolada z prażonym słonecznikiem
    w kompozycji placka ziemniaczano-orzechowego podana z warzywami oraz sosem z rydzy"

  2. Hotel Westin z Warszawy
    Marcin Sasin
    Ernest Jagodziński
    przygotowali danie "Pieczona pierś kurczaka z musem z jarzębiny podane z pęczakiem po warszawsku"

  3. Restauracja Buongiorno-Lalka z Koszalina
    Jacek Kudelski
    Anna Zakałużna
    przygotowali danie "Złota Polska Jesień - Mus z fileta kurczaka z kasztanami, suszonymi pomidorami i foie grass - ukryty w gruszce w towarzystwie ziemniaków i grzybów z lasu przytarganych"

  4. Hotel Nadmorski z Gdyni
    Sebastian Truszkowski
    Przemysław Langowski

  5. Hotel Noma Residence z Promnic
    Łukasz Kozioł
    Krzysztof Pec
    przygotowali danie "Jesienna fantazja Księżnej Daisy"

    W jury zasiedli:

    Marcin Budynek

    Jerzy Pasikowski

    Robert Sowa

    Jacek Świerk

    Marek Widomski

    Wyniki konkursu zostały ogłoszone na specjalnej gali w dniu 29 października w Hotelu Jan III Sobieski w Warszawie, sponsorowanej przez Nestle.

    I miejsce

    Sebastian Truszkowski i Przemysław Langowski
    z Hotelu Nadmorski z Gdyni

    II miejsce

    Łukasz Kozioł i Krzysztof Pec
    z Hotelu Noma Residence z Promnic

    III miejsce

    Marcin Sasin i Ernest Jagodziński
    z Hotelu Westin z Warszawy


    IV miejsce

    Artur Kurtak i Przemysław Modzelewski
    z Hotelu Geovita z Krynicy Górskiej

    V miejsce

    Jacek Kudelski i Anna Zakałużna
    z Restauracji Buongiorno-Lalka z Koszalina

    Sponsorami Konkursu były firmy:
    Sponsor główny: Nestle,
    Pozostali sponsorzy: Ecolab, Oerlemans

    My dodatkowo polecamy produkty firm:

    Cheman - producent odzieży gastronomicznej wykonujący hafty komputerowe zgodnie z życzeniem klienta
    www.cheman.prv.pl

    Inter Europol - pierwsza piekarnia szwajcarska na polskim rynku oferująca pieczywo tradycyjne, szwajcarskie, francuskie oraz duńskie
    www.intereuropol.pl

    Łukta - mleczarnia ekologiczna specjalizująca się głównie w produkcji galanterii mlecznej, swoje krowy znają po imieniu
    www.ekolukta.pl

    Retigo - firma oferująca swoim klientom kompleksowe rozwiązania nowoczesnej gastronomii, producent pieców konwekcyjno - parowych
    www.retigo.cz

    Stalgast - firma obejmująca swoją ofertą kompleksowe wyposażenie gastronomii
    www.stalgast.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.