Konkurs "L''Arte de la cuisine Martell" 2005


Zobaczcie Państwo

Gala Zwycięzców

Drużyny i potrawy

Zmagania drużyn

Konkurs Martell 2004

W Ogólnopolskim Konkursie Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej „L'Art de la cuisine Martell”, który odbył 22 stycznia 2005 w Hotelu Mercure Mrongovia w Mrągowie laureatami zostali:

I Miejsce

- Hotel Westin – Warszawa

Marcin Sasin, Ernest Jagodziński

II Miejsce

- Hotel Haffner – Sopot

Michał Zawierzeniec, Daniel Burandt

III Miejsce

- Hotel Warszawa – Augustów

Krzysztof Bonk, Robert Podsiadły

Jury Techniczne oceniało w składzie:

  • Kurt Scheller – Ekspert Kulinarny
  • Valius Eepanonis - Prezes Stowarzyszenia Kucharzy na Litwie
  • Theofilos Vafidis - Szef kuchni restauracji Dionizos

Nagrodę Jury degustacyjnego otrzymali:

Emilia Różańska i Paweł Halicki - WSHiG Poznań

Jury Degustacyjne oceniało w składzie:

  • Edyta Górniak - piosenkarka
  • Tessa Caponi - Borawska - redaktor naczelna „Elle”
  • Hanna Bakuła - malarka
  • Grażyna Wolszczak - aktorka
  • Monika Kucia - redaktor „Rzeczpospolita”
  • Michał Milowicz - aktor

Pozostali Uczestnicy Konkursu:

  1. Artur Prątnicki i Krzysztof Jaworski - Hotel Jan III Sobieski - Warszawa
  2. Krzysztof Niesłuchowski i Krzysztof Mięgoć - Hotel Warszawianka – Jachranka
  3. Łukasz Kozioł i Krzysztof Peć - Hotel Noma Residence - Promnice
  4. Maciej Stefaniuk i Sebastian Bień - Restauracja Pesca Bar
  5. Robertas Eichltas i Pavel Torbejav - UAB "Cilija" Żalgirno (Reprezentacja Litwy)

  6. Krist Ulass i Aija Skrivele - Hotel Gutenbergs Riga (Reprezentacja Łotwy)

  7. Michał Grzywacz i Rafał Gadowski - Hotel Mercure Mrongovia - Mrągowo
  8. Artur Szymański i Sławomir Miotk - Hotel Łeba - Łeba
  9. Tomasz Grzelka i Łukasz Pietrasz - Hotel Qubus - Katowice
  10. Aleksander Kozub i Sebastian Humski - Stara Karczma - Szczyrk
  11. Tomasz Szrama i Rafał Sajur - Restauracja Brovaria - Poznań
  12. Artur Kupczyk i Dawid Pietrasz – SaneChem
  13. Srdjan Stojanovic i Zbigniew Składanek – Janex - Warszawa
  14. Tomasz Kosiński i Łukasz Gościniak - Karczma Rzym

Organizatorami IV edycji Konkursu był Klub Szefów Kuchni i Komisja Gastronomiczna PZH. Gospodarzem imprezy był Krzysztof Dubrow - Przewodniczacy Komisji Gastronomicznej PZH, członek Klubu Szefów Kuchni i Dyrektor Hotelu Mercure Mrongovia

Cały konkurs i galę prowadził Zygmunt Chajzer.

Sponsorami konkursu były firmy:
Wyborowa S.A., Stalgast, Janex, Nord Capital, Inter Europol Piekarnia Szwajcarska, Mleczarnia Łukta, Cheman, Gastromedia, Żywiec, Nestle FoodServices, Nestle Waters, Wilbo, Pro Glass, JohnsonDiversey, Ronnefeldt, Materne Polska, Sanechem, Medium, Winterhalter, Bruno Tassi, Bonduelle, Agros Nova, Ecolab, B&K, Gastro Tech, Sudety IT, Orbis S.A.

Ponadto polecamy produkty wybranych firm:

Martell - producent doskonałych koniaków o łagodnym, gładkim, pełnym i wyważonym smaku, charakterystycznym wyłącznie dla produktów ze znakiem Martell

Cheman - producent odzieży gastronomicznej wykonujący hafty komputerowe zgodnie z życzeniem klienta
www.cheman.prv.pl

Inter Europol - pierwsza piekarnia szwajcarska na polskim rynku oferująca pieczywo tradycyjne, szwajcarskie, francuskie oraz duńskie
www.intereuropol.pl

Łukta - mleczarnia ekologiczna specjalizująca się głównie w produkcji galanterii mlecznej, swoje krowy znają po imieniu
www.ekolukta.pl

Nord Capital - firma istniejąca na rynku od 10 lat, zajmująca się importem i dystrybucją rub oraz ich przetworów
www.nordcapital.com.pl

Stalgast - firma obejmująca swoją ofertą kompleksowe wyposażenie gastronomii
www.stalgast.pl

Wszystkich, którzy chcieliby zobaczyć fotoreportaż ze zmagań młodych kucharzy, zapraszamy w czwartek do obejrzenia kolejnej relacji.


Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.