Najlepsza Restauracja Warmi i Mazur


Zobaczcie Państwo

Sielawa Blues 2004

Najlepsza Restauracja

Wielka Patelnia


W niedzielę do zmagań przystąpiły zakłady gastronomiczne z Warmii i Mazur, które walczyły o tytuł najlepszej restauracji regionu. Ich prace oceniało jury w składzie: Jerzy Pasikowski, Kurt Scheller, Jarosław Walczyk, Mirosław Drewniak, Teofilos Vafidis.


I miejsce

zajęła Restauracja Węgierska Tokaj z Olsztynka w składzie:

Ottilo Toth
Anna Obramska


II miejsce

zajęła Karczma Pod Królewską Koroną z Grunwaldu w składzie:

Stanisław Saternus
Agata Gdaniec


III miejsce

zajął Zamek w Ostródzie - Bractwo Rycerzy Gwiazdy Zarannej i Cafe Artystyczna

Sławek Koczalski
Jacek Szporko


Nagrodzono również po trzy najlepsze zespoły w następujących kategoriach: aranżacja stoiska, potrawa z ryb i potrawa regionalna.

Pozostałe ekipy biorące udział:

Zajazd u Leszka z Bartąga
Cecylia Panasiewicz
Agnieszka Wroniszewska

Zespół Szkół Gastronomiczno-Spożywczych z Olsztyna
Karolina Wrąbel
Bartosz Kierski
Łukasz Kazaniecki

Ośrodek Turystyczno-Wczasowy Bęsia
Maria Łuksza
Janina Domadej

Firma Gastronomiczna Krys-Stan z Olsztyna
Marlena Radziewicz
Zdzisław Adamiak

Ośrodek Wypoczynkowy Warmia w Kretowinach k. Morąga
Anna Łoś
Wioletta Hołub

Hotel Delfin z Augustowa
Jacek Jakubowski
Celina Sztajer

Koło Gospodyń Wiejskich Zielkowice
Grażyna Wiązek
Małgorzata Dudek

Kurskaja Kasa i Baltijskaja Żemczuzina
Czenikow Oleg
Butawina Olesana

Najlepszym ekipom przyznane zostały prestiżowe wyróżnienia, a kucharze z trzech najlepszych zespołów otrzymali atrakcyjne i wartościowe nagrody w postaci sprzętu kucharskiego oraz puchary, medale i wiele innych nagród rzeczowych od sponsorów.

Naszą uwagę zwróciły firmy:

Broil King - firma oferująca największy w Polsce wybór grilli gazowych
www.broilking.pl

Cheman - producent odzieży gastronomicznej wykonujący hafty komputerowe zgodnie z życzeniem klienta
www.cheman.prv.pl

Gastromedia - firma, która specjalizuje się w kompleksowym wyposażaniu obiektów gastronomicznych
www.gastromedia.pl

Ice-Mastry -firma, która ustawicznie rozszerza ofertę lodową, by sprostać wszystkim gustom i wymaganiom klientów
www.ice-mastry.pl

Inter Europol - pierwsza piekarnia szwajcarska na polskim rynku oferującą pieczywo tradycyjne, szwajcarskie, francuskie oraz duńskie
www.intereuropol.pl

Janex - dystrybutor wyrobów mięsnych i wędliniarskich dla hoteli, firm cateringowych, restauracji i stołówek firmowych
www.janex.waw.pl

Łukta - mleczarnia ekologiczna specjalizująca się głównie w produkcji galanterii mlecznej, swoje krowy znają po imieniu
www.ekolukta.pl

Oerlemans - największy w środkowo-wschodniej Polsce producent mrożonek, koncentratów i soków
www.oerlemans-foods.com

Partner Center - znany i liczący się lider sektora winiarskiego w Polsce, importer i dystrybutor win z całego świata
www.wina.net.pl

Stalgast - firma zapewniająca kompleksowe wyposażenie gastronomii
www.stalgast.pl

Organizatorzy:

Anders Group, Klub Szefów Kuchni, Sudety - IT, Świat Wędkarski

Sponsorzy Główni:

Oerlemans, Broil King, Kamis, Wyborowa S.A., Johnson Diversey

Sponsorzy:

SaneChem, Opel, Coca-cola, Heinz, Impel, Pudliszki, Janex, Volkswagen, Tasman, Mleczarnia Łukta, PZU Życie, Norge, Nałęczowianka, Dr Oetker, Stalgast, MAG Dystrybucja, Żywiec, Pędzik Hodowla Suma, Nestle, Gastromedia, Scholler, InterEuropol Piekarnia Szwajcarska, Suempol, Partner Center

Patroni medialni:

Radio Olsztyn, Gazeta Olsztyńska, Hotelarz, Rynek Turystyczny, Wędkarski Świat, Przegląd Gastronomiczny, Moje Gotowanie, Gastronomie.pl, Papaja.pl, Świat Hoteli, Nowości Gastronomiczne, Menu, Przy Stoliku, W-m.pl, Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.