LOKALIZACJA
OBIEKTY
WOJEWODZTWA
Restauracja Yulan w Krakowie
Chcesz przeżyć niepowtarzalną kulinarną podróż wprost z Krakowa do Chin - zajrzyj koniecznie do nowootwartej restauracji Yulan w hotelu Metropolo by Golden Tulip w Krakowie.
Od dziś ulica Orzechowa 11 w Krakowie to adres, który będzie stałym punktem na kulinarnej mapie nie tylko stolicy Małopolski. Kartę dań pomógł stworzyć pochodzący z Chin i mający kulinarne sukcesy na arenie międzynarodowej, Zhoulezi Nicholas Yinliang Lu. To gwarancja wyśmienitego smaku i dań cieszących nie tylko podniebienie, ale też oko największego smakosza.
Od dziś ulica Orzechowa 11 w Krakowie to adres, który będzie stałym punktem na kulinarnej mapie nie tylko stolicy Małopolski. Kartę dań pomógł stworzyć pochodzący z Chin i mający kulinarne sukcesy na arenie międzynarodowej, Zhoulezi Nicholas Yinliang Lu. To gwarancja wyśmienitego smaku i dań cieszących nie tylko podniebienie, ale też oko największego smakosza.
Nie wszyscy być może wiedzą, że jedzenie dla Chińczyków ma wyjątkowe znaczenie. Traktują je niemal mistycznie, co widać w każdym przygotowywanym posiłku. Zgodnie z regułami, Chińczycy starają się jeść trzy ciepłe posiłki w ciągu dnia.
W restauracji Yulan, która jest jedyną taką w Krakowie, znajdziemy sporo ciekawych pozycji, które podbiją podniebienie każdego smakosza.
Na początek w tę niezapominaną podróż do Państwa Środka zabierze nas chiński naleśnik Jiang Bing z dodatkiem wyśmienitych przypraw, a dla wielbicieli nieco ostrzejszych smaków, szef kuchni proponuje omlet po chińsku z szalotką i bulwiastym czosnkiem.
Te i inne przystawki tylko rozbudzą kubki smakowe, bo również zupy dadzą satysfakcję najbardziej wymagającym degustatorom. Chińska zupa pomidorowa z jajkiem to kwintesencja wielu smaków Azji, która zachwyci nawet rodowitych mieszkańców Chin.
Z kolei na danie główne goście najcześciej sięgają po małże po syczułańsku, ale równie zachęcająco brzmi tofu Mapo w sosie ostrygowym.
Szef kuchni - Michał Zgud - wielbiciel kuchni chińskiej proponuje jednak także smaki typowo europejskie, jak consomme jagnięce z kolendrą, polędwiczka wieprzowa w sosie karmelowym czy smażony filet z okonia morskiego. O jego umiejętnościach i wyczuciu smaku było głośno nie tylko w Krakowie, ale także poza granicami Polski. Stawia przede wszystkim na świeże produkty i ich niestandardowe połączenia.
W tak wyśmienitej restauracji nie można zapomnieć o deserze, który będzie z pewnością znakomitym uzupełnieniem całego posiłku. W karcie znajdziemy imbirowy creme brulee czy parfait z białej czekolady.
- Smaki Chin są oczywiście wątkiem przewodnim proponowanych przez nas dań, jednak chcieliśmy także dać naszym gościom element europejski, wszak hotel Metropolo to chińskie art deco w centrum Europy. Mam nadzieję, że zaspokoimy gusta wszystkich gości i wrócą tu nie tylko ze względu na komfort samego hotelu, ale także będą zaglądać do samej restauracji - mówi szef kuchni Metropolo by Golden Tulip Michał Zgud.
Restauracja Yulan otwarta jest codziennie w godzinach 12.00-22.00. Zapraszamy!
Louvre Hotel Group jest znaczącym graczem na globalnym rynku hotelowym, z portfolio, które obejmuje obecnie ponad 2600 hoteli w 54 krajach.
Posiada pełną gamę hoteli od 1 do 5 gwiazdek, z historycznymi markami Louvre Hotels Group (Première Classe, Kyriad, Kyriad Direct, Campanile, Tulip Inn, Golden Tulip, Royal Tulip), 5 markami sieci Sarovar w Indiach, francuską grupą Hôtels & Préférence oraz chińską marką Metropolo.
Louvre Hotels Group jest spółką zależną Jin Jiang International Holdings Co., Ltd., piątej co do wielkości grupy hotelowej na świecie.
Szef kuchni - Michał Zgud - wielbiciel kuchni chińskiej proponuje jednak także smaki typowo europejskie, jak consomme jagnięce z kolendrą, polędwiczka wieprzowa w sosie karmelowym czy smażony filet z okonia morskiego. O jego umiejętnościach i wyczuciu smaku było głośno nie tylko w Krakowie, ale także poza granicami Polski. Stawia przede wszystkim na świeże produkty i ich niestandardowe połączenia.
W tak wyśmienitej restauracji nie można zapomnieć o deserze, który będzie z pewnością znakomitym uzupełnieniem całego posiłku. W karcie znajdziemy imbirowy creme brulee czy parfait z białej czekolady.
- Smaki Chin są oczywiście wątkiem przewodnim proponowanych przez nas dań, jednak chcieliśmy także dać naszym gościom element europejski, wszak hotel Metropolo to chińskie art deco w centrum Europy. Mam nadzieję, że zaspokoimy gusta wszystkich gości i wrócą tu nie tylko ze względu na komfort samego hotelu, ale także będą zaglądać do samej restauracji - mówi szef kuchni Metropolo by Golden Tulip Michał Zgud.
Restauracja Yulan otwarta jest codziennie w godzinach 12.00-22.00. Zapraszamy!
Louvre Hotel Group jest znaczącym graczem na globalnym rynku hotelowym, z portfolio, które obejmuje obecnie ponad 2600 hoteli w 54 krajach.
Posiada pełną gamę hoteli od 1 do 5 gwiazdek, z historycznymi markami Louvre Hotels Group (Première Classe, Kyriad, Kyriad Direct, Campanile, Tulip Inn, Golden Tulip, Royal Tulip), 5 markami sieci Sarovar w Indiach, francuską grupą Hôtels & Préférence oraz chińską marką Metropolo.
Louvre Hotels Group jest spółką zależną Jin Jiang International Holdings Co., Ltd., piątej co do wielkości grupy hotelowej na świecie.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.