Top 50 Restaurant Websites

Ranking najlepszych restauracyjnych stron internetowych w USA



W Stanach Zjednoczonych zorganizowany został konkurs na najlepsze strony restauracyjne - Top 50 Restaurant Websites. Głównym inicjatorem akcji była firma Atlantic Publishing Company. W wyniku głosowania internautów – potencjalnych klientów tych lokali gastronomicznych wyłoniono 50 wiodących serwisów.

Zapraszamy Państwa do obejrzenia 50 najlepszych stron internetowych restauracji w USA:

www.atlantic-pub.com/top50sites.htm


Ten unikatowy ranking został stworzony przez amerykańskie Wydawnictwo Atlantic, specjalizujące się w wydawaniu książek, poradników i kaset wideo dla branży HO-RE-CA.

Wiele ze stron zwycięskiej 50-tki zasługuje na szczególną poświęcenia uwagi. Nam najbardziej podobały się strony zwycięzcy rankingu - restauracji tajskiej w Hollywood Sanamluangcafe.com.

Wspaniale dobrane do prezentacji wnętrz animacje stworzone w programie Flash, dobór kolorystyki i znakomitej jakości zdjęcia. Zachwycająca i zadziwiająca trójwymiarowa panorama lokalu zapewniła tej stronie zwycięstwo w rankingu Top 50.

Przykład godny naśladowania dla restauratorów w Polsce, aczkolwiek także niektóre polskie lokale mają już swoje serwisy przygotowane równie profesjonalnie. Zapraszamy na stronę warszawskiej restauracji Dionizos, gdzie dzięki zastosowaniu programu PanaWeb można wirtualnie „odwiedzić” jej wnętrza.


Kolejna zwycięska w rankingu strona, która również bardzo przypadła nam do gustu serwis restauracji Graceland Restaurant.

Rzadko spotykany i zabawny projekt serwisu, znakomite wyczucie kolorów oraz wysoka jakość grafik. Oglądając tę stronę można poczuć smak i zapach Południa Stanów Zjednoczonych i przez chwilę poczuć się jak bohaterowie filmu „Przeminęło z wiatrem”.


Jak Państwo myślicie - czy warto organizować podobny ranking dla stron polskich restauracji ? Prosimy o Państwa spostrzeżenia i komentarze !!!


Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.