Restauracja DIONIZOS jest oryginalną restauracją Grecką. Stworzona i prowadzona jest przez greka, który ma za sobą dwudziesto letnią praktykę gastronomiczną. Dania serwowane przez kuchnię są starożytnym poematem stworzonym przez greckiego kucharza. Sama restauracja i atmosfera wewnątrz zdobiona jest pięciotysięczno letnią architekturą, która przenosi nas w starożytne czasy i już każdy z nas czuje się jakby ucztował z bogami.

Greckie dania przede wszystkim wina znane i cenione są na całym świecie już od ponad 3000 lat p.n.e. My dla Państwa staramy się zaprezentować chociaż część tych wyśmienitych trunków w postaci 40-tu gatunków z czterech najlepszych winnic greckich.

Organizujemy Business Lunch poniedziałek - piątek 12-15, bankiety oraz przyjęcia okolicznościowe. Menu na przyjęcia i bankiety układane jest wspólnie z Państwem, kucharzem i właścicielem restauracji według indywidualnych potrzeb naszego klienta.

W naszej restauracji co tydzień w piątek odbywają się buzuki greckie wieczory z greckim zespołem, oryginalnymi tańcami w których biorą udział nasi goście jak również tradycyjne zbijanie talerzy.

Posiadamy również dania dla naszych najmłodszych klientów i kącik zabaw. Nasi najmłodsi goście są bardzo zadowoleni, że po zjedzeniu dania z dziecięcego menu nie muszą siedzieć przy stole lecz od razu przechodzą do dalszych zabaw jak na przykład zabawa klockami, zabawa w pociąg, gra w piłkę, malowanie i wiele innych ciekawych rzeczy.


Na stałe w karcie Menu zamieściliśmy około 100 greckich specjałów jak również tworzymy dania okolicznościowe. W kuchni restauracji używamy wyłącznie greckie produkty naturalne, które rosną pod naszym pięknym słońcem jak np. olej z oliwek, oliwki, peperoni, wszystkie przyprawy, ser feta itp. Pozwala nam to uzyskać .oryginalny smak. Wywodzący się z tradycyjnej rodziny kucharskiej. Dla nas greków jedzenie jest jak poezja a ja ją… tworzę. Trudno jest mi wyrazić co lubią najbardziej jeść. Uwielbiam w czasie wolnym od pracy zaczynać mój obiad od ciepłych przekąsek jak np. ser feta z grila, dolnades, panierowanie cukini i bakłażan oraz faszerowana papryka a popijać to aperitifem OUZO z lodem. Jako danie główne wybieram wtedy grilowane kotlety jagnięce z krytaragi, grecka sałata i pita no i oczywiście popijam wszystko zimnym winem RETSINA. Na co dzień nie mam ulubionych dań. Trudno jest wybrać czasami pomiędzy owocami morza, mięsem lub samymi jarzynami. Wszystkie te produkty przyrządzamy z grila na patelni lub pieczone w piekarniku. Podstawą każdego mojego dania jest zupa rybna, czosnkowa itp. Nie odmawiam sobie również deserów. Serdecznie Państwa zapraszamy, będziemy szczęśliwi móc państwa ugościć i udostępnić wspaniałości greckiej kuchni.

Zapraszam serdecznie Teofilos Vafidis



CZYNNE: od 12.00 do ostatniego Gościa

Restauracja DIONIZOS
04-175 Warszawa, ul. Ostrobramska 75 C
Centrum handlowe PROMENADA
tel./fax (0-22) 611 35 54

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.